Met je eigen camper erop uit trekken is voor veel mensen een droom! Als je met pensioen bent heb je daar tijd voor, maar niet altijd het budget. Heb je een eigen woonhuis en is dit huis de laatste jaren in waarden gestegen? Dan kun je deze overwaarde gebruiken om je camperdroom te verwezenlijken.

Dit zijn de voordelen van een campervakantie

Of je nu een caravan of camper aanschaft, je koopt er vooral vrijheid mee. En groot gemak! We zetten de voordelen van een camper voor je op een rijtje:

 • Start direct met genieten.
  Reizen met een camper betekent parkeren op een mooie plek en starten met genieten. Geen gedoe met tentstokken, luchtbedden of slaapzakken: een camper staat direct. Vertrekken gaat ook heel gemakkelijk, je hoeft bijvoorbeeld niet te wachten tot een tentdoek droog is.
 • Niet aan tijd en boekingen gebonden.
  Met een camper ben je niet aan tijd of strikte vakantiedagen gebonden. Dus bevalt een plek je goed, dan kun je altijd langer blijven dan je voor ogen had! Geen zorgen dat je hotel al is volgeboekt, met een camper heb je de vrijheid langer te blijven of eerder te vertrekken.
 • Bespaar geld
  Wil je graag van je pensioen genieten door veel van de wereld te zien? Met een  camper heb je je slaapplek altijd bij de hand, evenals een goed werkende keuken. Dit scheelt je een hoop overnachtings- en horecakosten. En dat is altijd fijn, toch?
 • Snel van A naar B
  Met een camper rijd je snel en gemakkelijk op de snelweg. Je kan met een camper in principe net zo hard rijden als met een auto. Dit maakt dat je makkelijk van A naar B gaat. Of je nu een maand eropuit trekt, of alleen een weekendje weggaat: je bent snel op de plek van bestemming.

Genieten van je pensioen op mooie bestemmingen

Europa heeft ontzettend veel moois te bieden, zeker met een camper! Wat dacht je van Noorwegen? Het Scandinavische land staat bekend om de ruige en ongerepte natuur, die je perfect ontdekt met een camper. Overnachten aan de rand van een fjord? In Noorwegen kan dit! En het mooiste? In dit land mag je wildkamperen. Dit betekent dat je overal met je camper mag staan om te overnachten. Als dat geen into the wild is…

Houd je wat meer van de zuidelijke temperaturen? Dan kom je met een camper heerlijk aan je trekken in Portugal. Het land is een ideaal camperland: je mag vrijwel overal (gratis) overnachten. Van een parkeerplaats vlakbij een sfeervol stadje, tot aan de rand van een meer of bovenop een klif: waar zie jij jezelf al wakker worden?

Een campervakantie is steeds populairder

Tot voor kort was Nederland echt een caravanland bij uitstek. Maar de laatste jaren groeit de camper echt in populariteit, zeker onder 50-plussers. Uit cijfers van het CBS blijkt zelfs dat één op de drie campereigenaren 65+ is. Zo is de koper van een nieuwe camper nu gemiddeld 63 jaar oud.

Zie jij jezelf ook wel rondrijden met een camper door Europa? Maar weet je niet goed hoe jij dit jezelf kan veroorloven? Wellicht ben je rijker dan je denkt en kan de nieuwe levensrentehypotheek van a.s.r. je verder helpen!

Steenrijk, maar straatarm

De levensrentehypotheek van a.s.r. is specifiek ontwikkeld voor AOW’ers met overwaarde op hun koophuis. Heb jij bijvoorbeeld jaren geleden een huis gekocht, en is je koophuis door de jaren heen sterk in waarde gestegen? Met de levensrentehypotheek van a.s.r kan je je oude hypotheek omzetten in een nieuwe, aflossingsvrije hypotheek waarbij je alleen de rente betaalt. Dit scheelt je maandelijks dus vaak een flink bedrag.

Bovendien kan je de levensrentehypotheek verhogen tot maximaal de helft van de waarde van je koophuis. Concreet betekent dit dat je hierdoor de helft van de waarde van je koophuis direct kunt opnemen. Waarom wachten tot later, als je ook nu van je geld kunt genieten? Meer weten over de nieuwe levensrentehypotheek?

Interesse of meer informatie? Neem contact