Groen licht voor jouw duurzame thuis: ontdek de energiebespaarlening

Ben je klaar om jouw woning te verduurzamen en tegelijkertijd te genieten van lagere energielasten en meer wooncomfort? Dan is het Nationaal Warmtefonds er voor jou, met de aantrekkelijke Energiebespaarlening. Deze financieringsmogelijkheid geeft huiseigenaren groen licht om hun woning energiezuiniger te maken. Ontdek wat dit voor jou kan betekenen op warmtefonds.nl.

Welke energiebesparende maatregelen kun je financieren?

Het Nationaal Warmtefonds maakt het mogelijk om diverse verduurzamende maatregelen te financieren. Wil je jouw energiekosten verminderen en bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan de volgende aanpassingen:

 • Isolatie van gevel, spouwmuur, vloer, dak, of deuren.
 • Installatie van warmtepompen of warmteterugwininstallaties.
 • Aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler.
 • Vervanging naar HR++- of triple-glas, eventueel in combinatie met nieuwe kozijnen.
 • Implementatie van een laagtemperatuurafgiftesysteem.
 • Aansluiting op een warmtenet.

Deze investeringen leiden niet alleen tot directe besparingen op je energielasten, maar verbeteren ook het comfort in je woning, verhogen de waarde van je huis, en zijn een actieve bijdrage aan de energietransitie.

Waarom kiezen voor de energiebespaarlening van het warmtefonds?

Het Warmtefonds biedt aantrekkelijke voorwaarden voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen:

 • Aantrekkelijke Rente: Profiteer van een lage rente gedurende de gehele looptijd van de lening.
 • Geen Verborgen Kosten: Transparantie staat voorop, dus geen verrassingen achteraf.
 • Vergoedingsvrij Aflossen: Betaal je lening sneller terug zonder extra kosten.
 • Toegankelijk: Ook beschikbaar voor eigenaar-bewoners ouder dan 75 jaar.
 • Speciale Voorwaarden: Bij een verzamelinkomen tot €60.000 kun je lenen tegen 0% rente.
 • Flexibiliteit: Ook mogelijkheden voor mensen met beperkte of geen leenruimte.

Waarom nu investeren in verduurzaming?

 • Investeren in de verduurzaming van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en wooncomfort. Met de huidige focus op energietransitie en duurzaamheid is er geen beter moment dan nu om de stap te zetten. Bovendien kun je, in combinatie met groot onderhoud, de waarde van je woning aanzienlijk verhogen.Wil je meer weten of ben je klaar om de stap naar een duurzamer huis te zetten? Bezoek ons op het energiefestival bij de DRU in Ulft op 23 maart of neem contact met ons op.

Hoe vraagt u de toekomstbestendig wonen lening aan?

 1. Informeer bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor de lening.
 2. Vul, na toewijzing, de aanvraag volledig in op de website van SVn en voeg de benodigde documenten toe.
 3. Ontvang een offerte, ga akkoord en stuur deze getekend terug. Afhankelijk van het type lening, wordt deze actief na ondertekening of na een bezoek aan de notaris.
 4. SVn zorgt voor de financiën, stort het leenbedrag in een bouwdepot, en betaalt de aannemer of installateur direct uit.

Belangrijk om te weten

Voordat u begint, is het essentieel om te weten dat de lening alleen kan worden aangevraagd voor maatregelen die nog gerealiseerd moeten worden. Ook al wordt er met de grootste zorg aan deze regeling gewerkt, het is belangrijk om zelf ook goed op de hoogte te blijven en geen rechten te ontlenen aan onvolledige informatie.

Door te investeren in een toekomstbestendig huis in Gelderland, investeert u niet alleen in uw directe wooncomfort, maar ook in de lange termijn waarde van uw eigendom en de duurzaamheid van uw gemeenschap. Bezoek de officiële website voor meer informatie en begin vandaag nog met het plannen van uw duurzame thuis.