Vanaf 2022 verplicht de overheid rookmelders in uw woning

Je ziet ze in steeds meer huizen: rookmelders. Een veilig gevoel. En vanaf 1 juli 2022 door de overheid zelfs verplicht. Op elke verdieping minstens 1. Heeft u nog geen rookmelders? Dan hebben wij een leuke actie voor u.

  • Heeft u nog geen verzekeringen via Schuurman Financieel Advies gesloten? Sluit nu een schadeverzekering af en ontvang een gratis rookmelder met een waarde van € 23,95. Interesse voor een 2e rookmelder of een brandbeveiliging advies? Dat kan, in samenwerking met BrandbeveiligingsBedrijf Liebrand. Neem contact op met Brandbeveiligingsbedrijf Liebrand. Hieronder het contact formulier.

Het contact formulier BrandbeveiligingsBedrijf Liebrand

Prijzen zijn ex verzendkosten mits u hem ophaalt op ons kantoor aan de Walstraat 67 in Terborg. Voor eventueel verzenden vragen wij €7,25 (met Track Tracé). Bij de rookmelders krijgt u een montage set en een duidelijke instructie. Voor deze actie werken wij samen met Brandbeveiligingen bedrijf Liebrand. De Actie loopt tot 31 december 2022, Bekijk de actievoorwaarden

Rookmelders gaan 10 jaar mee

Heeft u al rookmelders? Dan is goed om te weten dat u ze om de 10 jaar moet vervangen. Na 10 jaar zijn rookmelders niet meer betrouwbaar. Door stof en ander klein vuil wordt de kans op een vals alarm groter. En erger nog: de kans wordt groter dat de rookmelder helemaal niet meer reageert als er echt brand is.

Minister Knops: “De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Rookmelders redden dus mensenlevens. Uit TNO-onderzoek van afgelopen jaar blijkt dat rookmelders in alle woningen het risico op dodelijke slachtoffers vermindert. Daarom wil ik het Bouwbesluit op dit punt aanpassen en rookmelders niet alleen verplicht stellen voor nieuwbouw maar ook voor bestaande bouw.”

Bron: http://Rijksoverheid.nl