Ontdek de mogelijkheden. Je denkt weleens na over je toekomstige woonsituatie. Maar stappen zetten om jouw woonwensen te realiseren, dat schuif je misschien nog even voor je uit. Je bent niet de enige. 80% van de Florius klanten van 55 jaar en ouder denkt weleens aan zijn of haar toekomstige huis. Slechts een vijfde van hen heeft al concrete stappen gezet om dit te realiseren. De meest genoemde redenen? Zij willen graag in hun eigen omgeving blijven wonen, hun buitenruimte behouden óf vinden zichzelf nog te jong om aan de slag te gaan.

Toch kan het slim zijn om nu al in beweging te komen. Wist je dat er steeds meer woonvormen zijn om uit te kiezen? Kijk zelf maar eens.

 

Zo kan jij straks wonen

Zo kan jij straks wonen

Wist je dat er tal van mogelijkheden zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen? Denk eens aan een (kangoeroe)woning delen met je kinderen, je huis ‘voor je laten zorgen’ met behulp van technologie of een eigen huis met (beperkte) gezamenlijke voorzieningen en activiteiten. Zelfstandig, maar toch samen.

 

 

 

 

Start op tijd met je woonplan voor straks

Start op tijd met je woonplan voor straks

Misschien zijn er straks op basis van je pensioeninkomen minder mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Bekijk daarom nu alvast wat je kan doen om je woonplan voor straks te kunnen realiseren. Ben je 57 jaar of ouder, dan kunnen we soms kijken naar je werkelijke woonlasten in relatie tot je inkomsten zodra je met pensioen gaat of bent. Vraag ernaar bij je adviseur.

 

 

 

Wilt u meer weten? Of financieel advies op maat? Ga dan snel naar https://www.schuurmanfinancieeladvies.nl/

bron:https://strakswonen.florius.nl/