Geniet van uw overwaarde met de Levensrente hypotheek

Eenmaal met pensioen wilt u optimaal genieten van het leven. Is de waarde van uw huis hoger dan uw hypotheek? Dan hebt u overwaarde. U bezit dan een flink vermogen, maar dit geld zit vast in uw huis. Met dit geld kunt u veel dingen doen. Bijvoorbeeld uw woning verbouwen een boot kopen, een mooie reis maken, zorg inkomen of misschien uw kinderen financieel helpen. Of denk aan groot noodzakelijk onderhoud aan uw woning.

Met de Levensrente hypotheek kunt u de overwaarde opnemen tot 50% van de waarde van uw huis. Zo haalt u het geld uit uw stenen en kunt u uw dromen realiseren.

In deze brochure leest u meer informatie over de Levensrente hypotheek.

Hoe werkt het?

Hieronder leest u hoe het afsluiten van een Levensrente hypotheek in zijn werk gaat.

  • Zo lang u in uw huis woong, betaalt u deze nieuwe lening niet terug. U betaalt elke maand dus alleen rente over uw lening
  • U betaalt uw huidige hypotheek terug met een nieuwe hogere lening: de Levensrente hypotheek.
  • U kunt kiezen voor een hogere lening, maar niet meer dan 50% van de waarde van uw huis.
  • Het verschil tussen uw huidige lening en uw nieuwe lening, storten we – na aftrek van enkele kosten – op uw bankrekening. Dit bedrag betalen we in één keer uit. Dit kan niet per maand of in delen.
  • Zo lang u leeft en in uw huis woont, blijft deze rente hetzelfde. De rente staat levenslang vast
  • Om te kijken hoeveel u mag lenen, rekenen we met uw nieuwe werkelijke maandlasten.

U sluit deze hypotheek af via uw adviseur.

Voorwaarden WelThuis Levensrente hypotheek

Verzilver tot 50% van de waarde van uw huis

Uw overwaarde opnemen kan veilig en verantwoord met de Levensrente hypotheek. U kunt niet meer lenen dan 50% van de waarde van uw woning. Als uw woning minder waard wordt, is de kans dat er een lening overblijft bij verkoop van uw huis minimaal. Uw woning komt pas onder water te staan als uw huis meer dan de helft in waarde daalt.

Aflossingsvrije lening

De Levensrente hypotheek is aflossingsvrij. Dit betekent dat u elke maand alleen rente betaalt. Daardoor hebt u lagere maandlasten dan bijvoorbeeld een hypotheek waarbij u wel elke maand terugbetaalt. Omdat u bij de Levensrente hypotheek niet terugbetaalt op de lening, blijft de hoogte

van uw lening hetzelfde. Hij wordt niet lager, maar ook niet hoger. Een aflossingsvrije hypotheek van a.s.r. kent geen einddatum. U betaalt de lening pas terug als u uw huis verkoopt en anders loopt uw hypotheek dus gewoon door.

Let op! De rente van een nieuwe aflossingsvrije lening is meestal niet af- trekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Vraag hiernaar bij uw adviseur.

De rest van uw leven vaste rente

Het rentepercentage van uw lening staat levenslang vast zolang u en uw partner in het huis wonen. Deze rente betaalt u elke maand aan a.s.r. De rente wordt niet bij uw lening opgeteld. Uw schuld wordt dus neit hoger. Omdat uw rente levenslang vaststaat, krijgt u nooit meer een rentewijziging. U betaalt elke maand dezelfde rente over de lening en dus elke maand hetzelfde bedrag. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw maandlasten later hoger worden.

Gaat u verhuizen? Deze hypotheek kunt u niet meeverhuizen naar uw nieuwe woning. Als u de woning verkoopt, betaalt u deze lening terug met de opbrengst van de verkoop. Als u dat wilt, kunt u daarna een nieuwe hypotheek sluiten voor een volgend huis. Daarvoor geldt dan de op dat moment geldende rente.

Aftrekbaarheid van uw hypotheekrente

De Levensrente hypotheek is een aflossingsvrije hypotheek. U betaalt de lening niet terug, u betaalt elke maand alleen rente. De rente die u betaalt over een aflossingsvrije lening die is afgesloten ná 2013, mag u niet aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Hebt u een aflossingsvrije lening of leningdeel die is afgesloten vóór 2013? Dan behoud u voor dat deel het recht op renteaftrek. Bespreek met uw adviseur welke situatie op u van toepassing is.